Pločevinasta streha je najboljša rešitev

Pločevinasta streha je sodobna, učinkovita in hitra rešitev za pokrivanje strehe stanovanjskih objektov. Običajno je izdelan iz več vrst mehkih kovin, ki jih nato prevlečemo z dodatno plastjo zaščitnega materiala. To se naredi predvsem zato, da streha traja dlje in učinkoviteje prenese različne vremenske razmere. V mnogih primerih so pločevinaste strehe izdelane iz jekla in nato prevlečene s kombinacijo drugih kovin, kot so kositer, svinec in cink. Če primerjamo pločevinaste strehe s klasičnimi betonskimi strešniki, je kovina veliko bolj kakovostna in dolgotrajnejša možnost za kritino.

ZAKAJ JE PLOČEVINASTA STREHA NAJBOLJŠA REŠITEV ZA VAS?
Kovinska streha lahko po trajnosti zdrži od 50 do 90 let, vendar je to odvisno od materiala in premazov. Poleg tega, da so dolgotrajni, je velika prednost, da so odporni na vse vremenske razmere. Uspešno rešujejo problematiko dežja, snega, toče in nevihtnega vetra. Zaradi gladke površine se ne sme nabirati snega ali led. Zdržijo vetrove do 110 km/h. Večina takšnih streh lahko tudi prepreči pregrevanje ob izpostavljenosti soncu. Čeprav mnogi menijo, da so kovinske strehe veliko bolj občutljive na udare strele, je realnost ravno nasprotna.

Pločevinaste strehe so odporne tudi na udare strele, ker ne prevajajo električne energije, pa tudi na požare. Kovina sama po sebi ni vnetljiv material. To pomeni, da so še posebej primerni za gradnjo na območjih, ki so izpostavljena požarom ali pogostim neurjem. Ker so pločevinaste strehe odporne na nastanek plesni, gliv in mahu, je treba v njihovo čiščenje vložiti veliko manj.

Dodatna prednost pločevinastih streh je cena vzdrževanja, ki je precej nižja od vzdrževanja klasičnih strešnikov. In če ga redno vzdržujete, bo trajalo še dlje. Ravno zaradi naštetega – pločevinaste strehe so popolna rešitev za vas. Z vgradnjo tovrstne strehe ne boste dobili le kakovosti in vzdržljivosti – temveč tudi brezhibno zasnovo, ki bo polepšala vaš dom.